Pennut muuttaneet

Niin taas hurahti 8 viikkoa ja talo hiljeni tai no hiljeni ja hiljeni. 

Pennut muuttaneet omiin uusiin koteihin ja yhteiselo lähtenyut kaikilla hienosti rullaamaan. Kotiin jäännyt Molla tyttö pitää huolen että vauhtia täällä ei puutu.

 

Pikkasen jo takaraivossa kutkuttelee uusi pentue  Martalle ensi kesäksi- 23. Olihan Martta varsin erinomainen emä ja hoiti pentueen hienosti.

Nyt vain jatketaan Mollan kouluttamista ja eletään tätä villiä pentu arkea käyden tapaamassa muita pentuja jotta saa pahimmat energiat purettua :)

Pentu arkea

Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja joka päivä opitaan paljon uutta. 

Kaikki pennut ovat löytäneet omat ihmiset ❤️

Narttu pentu etsii kotia

Yksi narttu pentu etsii vielä omia ihmisiä. 

Tässäkö juuri sinulle ihana harrastus kaveri joka taipuu moneen lajiin ja ennenkaikkea super ihana perheen jäsen kotiin.

Pennut elävät keskellä normaalia arkea mukana kaikessa touhussa, tottuvat myös kissan kanssa asumiseen 

Ota rohkeasti yhteyttä niin kerron lisää pennusta

 

Pennut maailmaan

Ultrauksen jälkeen ollaan vietetty kotona oloa ja mahan kasvattelua.

Hyvinkin nopeesti alkoi olla selvää että melkoisen iso porukka tulossa kun Martta vaan paisui ja paisui.

Röntgenissä kävimme varmistamassa pentujen lukumäärää mutta jostain syystä jäin hieman mysteeriksi montako lopulta siellä oli kuvan huonosta laadusta johtuen. Ell veikkaus oli 7 pentua.

 

Olin alusta asti varma ettei kantoaika mene loppuun asti vaan pennut syntyvät hieman etuajassa ja niinkuin kävikin.

4.6 aamulla Martta päätti hankkiutua painolastista eroon ja alettiin valmistautumaan synnytykseen. Muutaman päivän aikaisemmin jo oltiin tehty aloitusta ja niimpä niin Martalla kuin minullakkin oli takki aivan tyhjä uni vajeesta riippuen.

Ensimmäisen tultua tajusin ettei välttämättä nyt ihan kaikki mene kuin elokuvissa, pennut olivat kookkaita.

Neljä pentua Martta jaksoi kotona tehdä ja sitten pitikin turvautua eläinlääkärin apuun. Ei muutakuin kohti Porvoota. Siellä todettiin tilanne että varmaan seuraava on kuollut kun ei näkynyt ultrassa sykkeitä ja poltot loppuivat. 

Kun hoitajat lähtivät valmistelemaan leikkaussalia valmiiksi niin Martta päätti toisin ja synnytti elävän tytön, leikkaus vältettiin hetkeski ja laitettiin vähän vauhditusta lääkkeillä joskos loputkin tulisi itsestään.

Ja tulihan ne, välillä aina Martta nukkui ja keräsi voimia jotta jaksaa seuraavan, kuusi oli syntynyt niin otettiin vielä röntgen josta näkyi että kahta vielä odotetaan. Lopulta myös kaksi saapui maailmaan ja Martta aivan loppu mutta hyvin ylpeä tuore äiti.

Niimpä päästiin koti matkalle 8 elinvoimaisen pennun kanssa ja väsyneen äipän.

Loppusaldona oli 2 poikaa ja 6 tyttöä josta yksi tyttö vielä etsii omaa kotia

Ultra tuloksia

Vihdoin koitti päivä kun lähdettiin ultraukseen Martan kanssa. Takaraivossa kummitteli tieto että voi myös olla vähemmän toivottu tulos, olihan jo kaksi kertaa aikaisemmin yritetty saada Martta kantavaksi.

Martalla oli selviä oireita tiineydestä mutta näin oli myös valeraskauksissa. 

Onneksi nyt ei ollut kyse valeraskaudesta vaan vihdoin Martalle tulee vauvoja

Pentuja odotettavissa viikolla 22

Lahden näyttely

Lahden pentunäyttelyssä kääpiö ryhmästä neljä reipasta karvahattua teki ensi esiintymisen. Hienosti meni kaikilla ja osasivat käyttäytyä mallikelpoisesti 

H Unelias " Capo" 1Kp PU2

H Lystikäs "Lumi" 2

H Viisas "Villa" 3

H Vilkas "Elsa" 4

Kasvattaja ryhmä ei ollut tuomarin mieleen kun oli niin eri kehitysvaiheessa jokainen ja Kp jäi sen takia saamatta

Pentu haaveita

Vihdoin Martta aloitti juoksut ja päästiin treffi iltamia viettämään. 

Kuin ollakkaan juuri treffi iltana oli ehkä koko kuukauden hurjin keli ja matka aikaa meni reilusti tuplaten normaaliin verrattuna mutta säästyttiin tien päällä nähden monia kolareita/ulosajoja.

Nyt vain jäädään jännittämään joskos meillekkin saataisiin pikku kessuja

©A. Aaltonen

Talven riemuja

Koko talvi ja alku kevät on mennyt kotona oleillessa. Koirat ja kissa nauttii lumen määrästä, ihmiset ei niinkään. Onneksi tätä kirjoittaessa lumet alkavat pikkuhiljaa häviämään ja toivottavasti kevät starttaa vauhdilla 

Pikku retki pentuja katsomaan

Lähdettiin pikku juna retkelle kohti Pöljää jossa oli kasvamassa Sepon (H Lumipyry) ja Usvan jälkikasvu.

Ihania pikkusia sielläkin oli tuhisemassa.

Lisä bonuksena näin vanhimman kasvattini liki 15v H. Heissulivei "Mimmi". Hurmaava vanha rouva josta vain naamasta näkyi ikä, niin on virkeä lady

Pentujen muutto

Niin nopeesti taas pennut kasvoivat luovutus ikään ja muuttivat uusiin koteihin.

Ensimmäisen kerran oli tilanne että yhtään pentua ei jäännyt kotiin ja sekös on ihan outo tunne. Pentujen muuton jälkeen Miisa oli aivan sekaisin ja etsi mihin kaikki kaverit hävisi yhtäkkiä, myös Martta vinkui haikeana ensimmäisen illan pentujen perään. Mummo duo Siina & Minta oli varmaan hyvinkin onnellisia kun pikku takiaiset hävisivät 

Pentujen arki

Pennut kasvoivat kohisten ja jokapäivä oppivat uutta. Myös pentujen hoitaja Miisa oli aivan huippu työssään. Joka päivä oli painiottelut ja pesuhetkiä sekä loputonta vahtimista